5 Haziran 2012 Salı

Obezitenin sağlığa zararları


Obezite hastalığı dünya üzerinde en çok yaygın olan standart bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Bu hastalık her ne kadar standart olsa bile vücuda verdiği zararlar ciddi anlamda büyüktür. Obeziteyi kişiler sadece fiziksel bir bozukluktan ibaret olarak görürler. Fakat obezitenin sağlığa zararları çok büyüktür ve en çok kişinin vücut kimyasını bozmaktadır. Fiziksel bozukluk ikinci planda kalır. Obezite hastalığının sağlığa verdiği zararlar kişilerin hayatını etkileyecek şeylerdir. Yapılan araştırmalara göre obezite en çok kişinin psikolojik sağlığını etkilemektedir. Obezitehastalığına yakalanmış olan bir kişi psikolojik yönden oldukça yıpranacaktır. Bu kişilerde en yaygın olarak gittikçe kötüye giden asosyallik davranışı görülmektedir.
Çünkü bu kişiler çevreden dalga konusu sözler duymadığı halde aşağılık kompleksine kapılacaktır ve sfürekli olarak herkesin onun kilolarıyla dalga geçeceğini düşünecektir. Ek olarak obezite hastalığı yaşayan bir kişi kendine olan güvenini kaybedecektir ve yapmış olduğu her işte bir kişiden yardım istemeyi kendine zorunluluk olarak görecektir. Obezite vücudun sağlığında gizli alerjik durumlara da yol açabilmektedir. Vücutta bir dengesizlik söz konusu olduğu için gizli alerjik durumlar ortaya çıkarak obez kişinin daha çok kilo almasına neden olabilmektedir. Ayrıca obezite hastalığı yine dengesiz beslenme sebebiyle vücudun bağışıklık sisteminini yıpratacak ve bitkin düşmesine neden olacaktır. Böylece bu kişi için hastalıklar kaçınılmaz olacaktır.
Bu sebeplerden ötürü obezite hastalığından korunmak ve kısa bir süre içinde kurtulmak sağlık için en yararlı davranış olacaktır. Eğer obezite hastalığından kurtulmak için bitkisel ve doğal bir çözüm yolu arıyorsanız acı çehre zayıflama hapını sizlere tavsiye edebiliriz. Acı çehre zayıflama hapı obezite için muhteşem bir çözüm yolu olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder